Van 16 tot en met 23 oktober vertrekt er een groep diverse mensen naar het oecumenisch klooster van Taizé. Op deze pagina vind je alle info die je nodig hebt!

Taizé reisgroep

Taizé is de naam van een Frans dorpje, waar sinds de Tweede Wereldoorlog een christelijke leefgemeenschap is van nu zo'n 100 broeders. De broeders komen uit allerlei verschillende christelijke tradities en landen. Wekelijks ontvangen zij gasten uit verschillende landen. Dit zijn met name jongeren, die allemaal komen voor de unieke beleving van stilte, rust, en ontmoeting met leeftijdsgenoten uit de hele wereld.

Wat doe je in Taizé?

Je maakt dagelijks 3 gebeden met de broeders mee. Deze duren ongeveer een half uur en zijn niet te vergelijken met een Nederlandse kerkdienst. De belangrijkste elementen zijn stilte en muziek. 

Na het ontbijt is er een korte inleiding, waarna je in internationale groepen doorpraat over wat jou bezig houdt, welke thema's je aanspreken, etc. In de middag help je mee met een kleine praktische taak: koken, afwassen, mensen ontvangen, schoonmaken, enzovoorts. Tussendoor is er voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de mooie omgeving. Na het avondgebed ben je vrij om te gaan slapen, of wat te drinken, kletsen of feesten in het plaatselijke café. Dit filmpje kan je alvast een indruk geven: klik hier.

Een dagprogramma ziet er dus als volgt uit:

08:15 uur - Ochtendgebed, daarna ontbijt

10:00 uur - Inleiding voor de dag met een broeder van de gemeenschap, daarna tijd voor bezinning of gespreksgroepen

12:20 uur - Middaggebed, daarna maaltijd

14:00 uur - Corvee of gespreksgroepen

17:15 uur - Thee

17:45 uur - Workshops (vanaf dinsdag)

19:00 uur - Avondeten

20:30 uur - Avondgebed, daarna ontspanning in OYAK, het café van Taizé.

Alle programma onderdelen op het corvee na zijn vrijwillig. Taizé ligt in een mooi gebied en je bent geheel vrij om ook daar van te genieten.

Met wie je ga je mee?

Een diverse groep van mensen tussen de 18 en 35 jaar. De reis wordt georganiseerd door het Groninger Studentenpastoraat (GSp), Protestantse Gemeente Groningen (PGG), Taizévieringen Groningen, Stadsklooster Groningen en de Doopsgezinde Gemeente. We reizen af met kleine busjes (9-persoons). Gezelligheid en praktisch aanpakken staan voorop tijdens deze reis.

Slaapplekken

We maken gebruik van de slaapzalen/barakken. Deze zijn gescheiden voor jongens en meiden.

Aanmelden

Wil je graag mee? Geef je dan snel op.
De kosten zijn €200,- (onder de 30 jaar) of €250,- (boven de 30 jaar).

De aanmelding wordt pas definitief als je het geld hebt overgemaakt. Let wel op, annuleren kan tot 16 september. Daarna storten we alleen de verblijfskosten terug (ca. €70/€150).

Wanneer de kosten je tegenhouden om mee te gaan, dan kunnen we voor maximaal 5 personnen het bedrag met €100,- verlagen. Schroom niet om ons hierover te benaderen.

Aanmelden kan  via info@stadskloostergroningen.nl met de volgende gegevens

Naam

Geboortedatum

Adres

Postcode

Woonplaats

Mobiel nummer

Contactpersoon thuisfront

Telefoonnummer thuisfront

Ziektekosten polisnummer

Reisverzekeringsnummer (als je die hebt)

Eventuele allergieën of medicijnvoorschriften

Of je bereidt bent een busje te besturen (Rijbewijs B is voldoende)

Kennismakingsavond

Voor iedereen die graag mee wil is er een informatie- en kennismakingsavond. Op 14 september 2022 vanaf 17.30 uur op de Kraneweg 33. We maken onder genot van een maaltijd, (opnieuw) met elkaar kennis en delen de laatste praktische informatie. Ook is dit het moment om je inschrijving definitief te maken via de formulieren die het klooster nodig heeft voor een goede ontvangst.

Aansluitend bezoeken we het Taizégebed in de Pelstergasthuiskerk (Pelsterstraat 39).