Agenda

Religietour I: Synagoge

Van de meeste grote religies heb je vast wel eens wat gehoord. Maar wat zijn nou eigenlijk precies de verschillen? Hoe ziet dat eruit en hoe manifesteert zich dat nou in de stad Groningen? In de religietour gaan we met GSp door het hele jaar langs verschillende soorten aanbiddingsoorden. Dit is de eerste avond waarin we een rondleiding volgen door de synagoge aan de Folkingestraat.

Het pand, wat in 1906 werd gebouwd, is alleen al interessant vanwege de architectuur en het rijke historisch verleden. Het ontwerp is deels ontleend aan de synagoge aan de Oranienburgerstrasse in Berlijn en ademt een ‘oriëntaalse’ sfeer. Na de bezettingsjaren 1940-1945 verloor de synagoge haar functie als bedehuis en heeft zij dienst gedaan als stomerij en als kerkruimte voor het Apostolische Kerkgenootschap. Tegenwoordig doet het gebouw weer dienst als synagoge en is de meeste architectuur weer hersteld naar de oorspronkelijke gedaante.

De rondleiding begint om 20:00 aan de Folkingestraat 60. Er is zoals gebruikelijk de mogelijkheid van te voren deel te nemen aan een maaltijd. In dat geval zullen we rond 19:30 vanaf het pand vertrekken richting de synagoge. Je vindt het GSp in het SKLO-pand aan de Kraneweg 33.

Mocht je geïnteresseerd zijn, meld je dan aan door te mailen naar info@gspweb.nl.

Voor verdere vragen kan je ook gerust een bericht sturen naar voorzitter@gspweb.nl.

De kosten voor de maaltijd bedragen maximaal €3. De kosten voor de rondleiding bedragen €5.

  • 15 oktober 2019 - 20:00
  • Groningen

Meer agenda

28 januari 2020 - 20:00

Op dinsdag 28 januari zal de tweede avond van de religie tour plaatsvinden. Tijdens deze religie tour staat het Rooms-Katholieke geloof op de voorgrond.

4 februari 2020 - 20:00

Tijdens je studietijd moet er veel, de prestatiedruk is hoog, je wilt de juiste keuzes maken, een goed cv opbouwen, een bijbaan, vriendschappen aangaan, succesvol en perfect zij

11 februari 2020 - 20:00

Tijdens je studietijd moet er veel, de prestatiedruk is hoog, je wilt de juiste keuzes maken, een goed cv opbouwen, een bijbaan, vriendschappen aangaan, succesvol en perfect zij

5 maart 2020 - 20:00 tot 2 april 2020 - 20:00

Het omgaan met rouw en verdriet omdat je iemand uit je naaste omgeving hebt verloren, valt vaak niet mee.