Agenda

Online Socrates Café

‘Verwondering is het begin van het denken’… dat was een lijfspreuk van Socrates, de bekende filosoof uit Athene in de 5e eeuw v. Chr. Hij was vooral de vragensteller, degene die alles wat vanzelfsprekend lijkt, durfde te bevragen en ook consequent bleef doorvragen bij zijn toehoorders. Elk stukje kennis, elke veronderstelling moet altijd kunnen worden geanalyseerd en in twijfel getrokken. Hij vergeleek zijn beroep met dat van een vroedvrouw, hij bracht niet zelf de wijsheid voort maar hielp anderen bij de geboorte ervan.

Op 26 mei organiseren we het tweede online Socrates Café. Tijdens de avond zullen we met z’n allen beslissen over het onderwerp. Het doel van de avond is te ontdekken hoe dat je zelf verder kunt komen door gewoon na te denken over een onderwerp en hierover met elkaar in gesprek en discussie te gaan.

Van tevoren zal in de Whatsapp groep een Zoom link geplaatst worden. Als je niet in de GSp Whatsapp groep zit, stuur dan even een berichtje via onze Facebook pagina. Dan sturen we de Zoom link via Facebook naar je toe. Zo zorgen we ervoor dat iedereen die belangstelling heeft, mee kan doen!

We starten om 20.00 uur. Arjen Zijderveld zal de avond in goede banen leiden.

  • 26 mei 2020 - 20:00

Meer agenda

1 december 2020 - 20:00

We kijken een interview uit het programma 'Het Vermoeden' van de EO met Herman Finkers, cabaretier en schrijver.

   
21 december 2020 - 20:00

In de tweede bijeenkomst van de leeskring worden hoofdstukken 1-3 uit het werk 'Het Koninkrijk van de Angst' van Martha Nussbaum besproken.