Agenda

Ik doe wat ik wil - een antroposofisch perspectief op vrijheid

Deze avond spreekt Machteld Rippen-Veenker over vrijheid en ontwikkeling. Je wilt doen wat je zelf wilt, je zoekt de vrijheid van alle plicht, dwang, regels – en wordt er toch steeds weer in gevangen. Bestaat de vrijheid wel? Volgens Machteld kun je echt leren doen wat je echt wilt. 

Machteld zal spreken naar aanleiding van het boek 'Ik doe wat ik wil - Vrijheidsfilosofie voor jongeren'. Een boek geschreven door Mieke Mosmuller. Zij deed studie naar het werk en leven van Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie, en vele andere filosofen en denkers en is een van de belangrijke vertegenwoordigers van de antroposofie in de 21e eeuw. 

De lezing begint om 20:00. Het is mogelijk om mee te eten bij het GSp om 18:30. Stuur dan een berichtje voor 12:00 naar info@gspweb.nl of een berichtje op Facebook.

  • 22 mei 2018 - 20:00
  • Kraneweg 33

Meer agenda

12 september 2018 - 18:30

Volgens traditie starten we het nieuwe academisch jaar bij het GSp met samen eten, de bestuursoverdracht en zijn er verschillende mogelijkheden om kennis met elkaar te maken!

13 september 2018 - 16:30

Leer het Wad kennen! 

Tijdens een stevige wandeling ontstaan vaak goede gesprekken. We worden tijdens een uitdagende wandeling door prachtige natuur begeleid door een ervaren filosoof en waddengids!

17 september 2018 - 20:00

Zin in een avondje poolen? Kom langs voor gezelligheid en zorg ervoor dat jou team wint! 

We vertrekken vanaf het pand aan de Kraneweg.

18 september 2018 - 20:00

Gsp presents: 'God bless America' - Religion in American Politics
- with former speechwriter and spokesman of dr. Martin Luther King

20 september 2018 - 20:30

Don’t miss this awesome tour in one of the most beautiful buildings of Groningen: the Folkingestraat synagogue. Get to know this building and it’s stories during this interactive tour with surprising
elements.

30 september 2018

Tijdens de zomerperiode zijn de levensbeschouwelijk werkers van het GSp beperkt bereikbaar en beschikbaar. Hieronder vind je de aanwezigheid van de levensbeschouwelijk werkers tijdens te zomervakantie 2018: