Agenda

Het Vermoeden met Ahmed Marcouch

Ahmed Marcouch is een Nederlands-Marokkaanse politicus van de PvdA die opgroeide in een kustplaatsje in Marokko. Zijn moeder overleed toen hij drie jaar oud was en zijn vader kreeg in een tweede huwelijk nog vijf kinderen met een andere vrouw waardoor het gezin negen kinderen telde. In de jaren zeventig vertrok zijn vader naar Nederland om als gastarbeider aan het werk te gaan in Amsterdam. Toen Ahmed tien was werd het gezin herenigd en kon ook Ahmed naar school, daar was eerder namelijk geen geld voor geweest.


In de aflevering van ‘Het Vermoeden’ die we de 23e februari gaan kijken, vertelt Ahmed in een interview hoe hij dit allemaal beleefd heeft en wat het verschil met de Nederlandse cultuur en het christelijke geloof hem heeft geleerd over de Marokkaanse cultuur en de Islam. Dit doen we online via de website van de NPO. Achteraf bespreken we de aflevering. Mocht je geïnteresseerd zijn en graag mee willen doen, stuur dan een mailtje naar info@gspweb.nl. Tot dan!

 
  • 23 februari 2021 - 20:00
  • Online Zoom-meeting

Meer agenda

4 maart 2021 - 16:30 tot 17:30

Hé jij daar! Hele dagen achter de pc te luisteren zonder te bewegen gaat niet in de koude kleren zitten. Mocht je toe zijn aan iets anders, klik dan bij ons even aan; dan kom je op een aangename en andere manier in beweging. Vanuit de Lijst Calimero in samenwerking van het Student Service Centre van de RUG worden er in de weken van 15 februari tot en met 14 maart activiteiten georganiseerd voor studenten. Deze activiteiten zijn veelal in het engels en focussen zich op het welzijn van studenten. Vanuit het GSp worden er deze weken twee workshops georganiseerd in samenwerking met Jort en Patricia die ons helpen om een stukje bewuster verder te kunnen gaan met het soms hectische leven van een student. Dit is de tweede workshop en helaas ook de laatste voorlopig!

Mocht dit je interessant lijken, op de website van Lijst Calimero staan nog veel meer activiteiten gepland die voor studenten toegankelijk zijn: https://www.well-being-weeks-rug.nl/.