Agenda

Grenzen aan je vrijheid?

Dat in een dynamische en gezonde samenleving vrijheden kunnen botsen merken we steeds weer. Of het nu gaat om een corona-app, een (anti-) homoverklaring op reformatorische scholen of het verwijderen van uitspraken op social media. De Engelse 17e eeuwse filosoof John Locke vond al dat de overheid vrijheden moest beschermen maar ook dat die een terrein van bijvoorbeeld geloof en levensovertuiging niet moest betreden. En hoe is dat voor jou? Waar ben je zelf wel eens tegenaan gelopen? En is er dan een grens aan je vrijheid die je die zelf moet bewaken? Of is dat gewoon een taak van de overheid moet de overheid altijd als bewaker optreden? 

Mocht je dit interessant vinden, meld je dan aan via info@gspweb.nl vóór Dinsdag 24 November 20:00.

  • 24 november 2020 - 20:00
  • Online Zoom-meeting

Meer agenda

4 maart 2021 - 16:30 tot 17:30

Hé jij daar! Hele dagen achter de pc te luisteren zonder te bewegen gaat niet in de koude kleren zitten. Mocht je toe zijn aan iets anders, klik dan bij ons even aan; dan kom je op een aangename en andere manier in beweging. Vanuit de Lijst Calimero in samenwerking van het Student Service Centre van de RUG worden er in de weken van 15 februari tot en met 14 maart activiteiten georganiseerd voor studenten. Deze activiteiten zijn veelal in het engels en focussen zich op het welzijn van studenten. Vanuit het GSp worden er deze weken twee workshops georganiseerd in samenwerking met Jort en Patricia die ons helpen om een stukje bewuster verder te kunnen gaan met het soms hectische leven van een student. Dit is de tweede workshop en helaas ook de laatste voorlopig!

Mocht dit je interessant lijken, op de website van Lijst Calimero staan nog veel meer activiteiten gepland die voor studenten toegankelijk zijn: https://www.well-being-weeks-rug.nl/.