Pages Navigation Menu

Open plaats voor verdieping op het gebied van levensbeschouwing en maatschappij

Gezocht: Bestuur Groninger Studentenplatform!

Gezocht: Bestuur Groninger Studentenplatform!

Het GSp is op zoek naar het bestuur voor het studiejaar ‘17/’18!
Wil jij bestuurservaring opdoen, je CV uitbreiden, je netwerk vergroten en een jaar plezier beleven?
Een bestuursjaar bij het GSp is ontzettend leuk en leerzaam. Samen met je bestuursgenootjes vorm je een jaar lang een hecht team. Je hebt altijd het SKLO-pand tot je beschikking, waar ruimte is om samen te eten, samen te studeren en te werken.

 

Het bestuur bestaat uit de volgende functies:

Voorzitter
Je leidt de wekelijkse bestuursvergaderingen, houd je bezig met beleid en stuurt de overige bestuursleden aan. Je houdt overzicht en zorgt dat de taken evenwichtig verdeeld worden. Je zorgt ervoor dat iedereen zo plezierig mogelijk functioneert. Je vertegenwoordigt het bestuur naar buiten toe. Je bent contactpersoon voor Stichting Belangenbehartiging GSp, wiens vergaderingen je bijwoont. Je overziet de organisatie van de activiteiten van het GSp en zit de maandelijkse plenaire vergadering voor.
Voor een voorzitter is het belangrijk dat je overzicht en visie hebt, je goed kunt leidinggeven en delegeren waar nodig. Je bent zowel mens- als taakgericht ingesteld. Het is belangrijk om sociaal en communicatief sterk te zijn.

Secretaris
Als secretaris notuleer je bij de bestuursvergaderingen en houd je de post in de gaten. Je schrijft een Secretarieel Jaarverslag. Ook houd jij je voornamelijk bezig met publiciteit; je zet het GSp op de kaart en brengt de organisatie onder de aandacht bij studenten in Groningen door de website, Facebook en de Nieuwsbrief bij te houden. Ook zorg je ervoor dat het GSp op informatiemarkten aanwezig is en stuur je de Publiciteitscommissie aan. Je hebt ideeën over hoe het GSp nieuwe mensen kan trekken. Je houdt de online agenda van het studentenbestuur.
Het is belangrijk dat je goed met onverwachte situaties kunt omgaan en goed overzicht kunt houden.

Penningmeester
Jij houdt je bezig met alles betreffende de financiën van het GSp. Rond december maak je samen met Stichting Belangenbehartiging GSp een begroting en een jaarrekening. Je houdt de uitgaven van het studentenbestuur in de gaten en bent het voornaamste aanspreekpunt aangaande financiën. Je houdt contact met SKLO m.b.t. het financiële deel van de subsidieaanvraag, die je samen met het secretariaat opstelt. Ook ben je het aanspreekpunt voor ICT aangelegenhedenJe bent goed op de hoogte van wat er op het GSp speelt en bent door je grote aanwezigheid op het pand een schakel tussen de GSp’ers.
Aangezien een penningmeester met grote bedragen te maken kan hebben is het belangrijk dat je nauwkeurig bent en goed overzicht kunt houden.

Commissaris Extern
Je bent contactpersoon van het GSp naar allerlei andere studentenverenigingen en – organisaties toe. Dit zijn onder meer het O.C.S.G., SKLO en de kleinere gezelligheidsverenigingen. Je onderhoudt contact met hen en zoekt naar eventuele mogelijkheden tot samenwerking om de naamsbekendheid van GSp te vergroten. Je zit in het dagelijks bestuur van SKLO, waar je ofwel secretaris ofwel penningmeester zult zijn. Dit betekent dat je ook bij SKLO koepelvergaderingen aanwezig bent.
Je bent sociaal en vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Je kunt goed communiceren en vindt het leuk om met verschillende organisaties contact te houden of samen te werken.

 

Belangstellenden kunnen zich melden door een mailtje te sturen naar voorzitter@gspweb.nl. We hopen snel van jullie te horen!