Pages Navigation Menu

Open plaats voor verdieping op het gebied van levensbeschouwing en maatschappij

Stiltemaaltijd en inloopavond

Stiltemaaltijd en inloopavond
  • 28 november 2017
    18:30 - 22:00

Op 28 november wordt de laatste mindfullness-sessie gegeven. Speciaal voor de afsluiting van deze cursus wordt een stilte maaltijd georganiseerd. We eten om 18:30 uur en de stilte wordt ingeluid door Matty Metzlar. Na de maaltijd gaan alle cursisten in stilte naar de mindfulnessruimte waar alles klaar staat om de laatste oefeningen te doen. Met de overgebleven GSp’ers praat Matty ondertussen nog even na over dit bijzondere fenomeen.
Om 20:00 gaat het inhoudelijke gedeelte van de inloopavond van start. Dit keer kijken we naar een diepzinnig en persoonlijk interview met filosoof Paul van Tongeren over de kunst van zinvol leven, geloven en liefhebben. Hij spreekt over het ‘wonder van betekenis’. Wij nemen als mens de werkelijkheid waar en kennen aan die werkelijkheid voortdurend betekenis toe, bewust of onbewust. De mens is een wonder van verbeelding en denkkracht, maar het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om jezelf volledig te kennen en te doorgronden. Terwijl in ieder mens een sterk verlangen leeft om gezien en gekend te worden. ‘Ken je mij, wie ken je dan?’

Het eten zal maximaal 3 euro per persoon kosten, graag voor 12.00 uur even opgeven door een mailtje aan info@gspweb.nl. Tot dan!

Locatie

Locatie  

Telefoon locatie 0503129926

Locatie website:

Adres
Kraneweg 33, Groningen, 9718JE