Pages Navigation Menu

Open plaats voor verdieping op het gebied van levensbeschouwing en maatschappij

Eerstejaars? Kijk hier!

Als eerstejaarsstudent komt er heel veel op je af. Wat je studie betreft, maar vooral ook wat er allemaal mogelijk is naast je studie. Aan jou om uit te zoeken wat jou uit al die mogelijkheden het meeste aanspreekt. In elk geval hopen we dat het begin van je studie ook de start is van een bijzondere en boeiende periode in je leven. Als GSp willen we daar graag aan bijdragen.

Samen dineren en borrelen

De bar van het GSp is elke dinsdag vanaf 19.30 open, dus kom gezellig wat drinken. En op dinsdag kun je samen eten met andere studenten op het pand: lekker, gezellig en goedkoop! Wel moet je je aanmelden, dat kan tot 12.00 uur op de dag zelf via info@gspweb.nl. De kosten bedragen max. €3,-. Na de maaltijd is er elke week om 20.00 uur een inloopprogramma. Soms inhoudelijk, soms gericht op gezelligheid. Ook daar ben je van harte welkom!

Bijbelgroep

Met de Bijbelgroep gaan we op zoek naar de zeggingskracht van Bijbelverhalen voor vandaag de dag. Hoe kunnen we deze verhalen naar ons toe halen en ze weerspiegeld zien in ons eigen leven? Om de week komt de Bijbelgroep op donderdagavond bijeen. We zullen themagewijs stukken uit de bijbel lezen, en ze daarna bespreken. De groep stelt onderling vast wat er gelezen wordt. Er kan ook beroep worden gedaan op één van de pastores om ons een keer meer toelichting en achtergrondinformatie te geven. Voorkennis van de bijbel is niet nodig.

Wil je met een open blik en samen met studenten van verschillende achtergronden je kennis van de Bijbel verdiepen of verbreden?  Kom dan eens kijken bij de Bijbelgroep op donderdagavond bij het GSp. Voor meer informatie mail naar bijbelgroep@gspweb.nl.

Studentendiensten

Iedere zondag zijn er studentendiensten georganiseerd door het GSp in de prachtige Martinikerk. De studentenpastores van het GSp gaan beurtelings voor in deze diensten die samen met studenten worden voorbereid. De morgendienst begint om 11:30 uur en 2x per maand is er een vesper om 17.00 uur. Een overzicht van alle komende diensten vind je in de agenda.
Bij alle diensten zingt een koor of cantorij. Voor wie van zingen houdt: er is bij alle koren altijd wel plaats voor nieuwe leden. Klik hier voor de website van het GSp koor.

Persoonlijk gesprek

Bij het GSp is een aantal studentenpastores werkzaam vanuit verschillende kerkelijke richtingen. Mocht je – om wat voor reden dan ook – graag een keer een persoonlijk gesprek met een van hen willen, dan vind je hier namen en telefoonnummers van onze studentenpastores. Ook wanneer je geen religieuze overtuiging hebt maar wel behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek ben je welkom. Je kunt ze altijd allerlei vragen stellen, ze staan voor je klaar.

GSp-Nieuwsbrief en halfjaarlijks programma

Wie zich hiervoor aanmeldt (zie rechts op deze pagina) ontvangt wekelijks op donderdag de Nieuwsbrief. Daarmee blijf je steeds op de hoogte van alle actuele informatie.